Zvezdino pojačanje

Sjajna vest obradovala je sve ljubitelje biciklizma i sporta u našoj zemlji. Jedan od najtalentovanijih biciklista sa Apeninskog poluostrva, Vladimir Milošević (18) koji živi u Italiji, odabrao je da vozi za dres sa najdražim grbom, za reprezentaciju Srbije, postavši član Biciklističkog kluba Crvena zvezda iz Beograda!

Milošević živi u Trevizu u Italiji gde su se majka Vesna i otac Milorad (ima i mlađu sestru Daru) preselili iz Zrenjanina 1990. godine. Od sedme godine trenira biciklizam i smatraju ga jednim od najtalentovanijih mladih vozača. Do sada je nanizao više od 150 pobeda u svim kategorijama. Bio je 2017. kadetski prvak Italije, dva puta regionalni prvak Veneta, vozio je kao junior za ekipu „Borgo Molino“ i zabeležio u ovoj godini tri pobede i isto toliko drugih i trećih mesta. U avgustu je učestvovao i na prvoj trci u Srbiji, međunarodnoj juniorskoj UCI, u Beogradu i zauzeo je treće mesto u generalnom plasmanu.

-Motiv dolaska u Crvenu zvezdu je najjači mogući – želja da branim boje Srbije i da se u tom dresu pojavim na najvećim takmičenjima. Verujem u sebe i presrećan sam što sam dobio ovu priliku – kaže Vladimir.

Osmeh sa lica, dok je Vladimir potpisivao ugovor sa Cvenom zvezdom i dobijao srpsku licencu u BS Srbije, nije silazio sa lica oca Milorada.

-Presrećan sam što će Vladimir voziti za Srbiju. To se u našoj porodici nije dovodilo u pitanje bez obzira što živimo u Italiji – kaže otac Milorad

Milošević – Srbija naravno i Crvena zvezda jer smo u porodici svi vatreni navijači crveno-belih. U planu nam je i da organizujemo odlazak najperspektivnijih naših vozača u Italiju na trke i da u kasnijoj fazi formiramo zajedničku ekipu.

Milošević će nastaviti da živi, školuje se i trenira u Italiji. Dogovoreno je da u Italiji vozi i za kotinentalni tim „General store“ gde će uz pomoć čuvenog trenera Paola Rosola sasvim sigurno imati izuzetnu šansu za napredovanje. U dresu Zvezde voziće na odabranim trkama, a u dresu reprezentacije Srbije po pozivu selektora.

-Mi smo izuzetno zadovoljni što je Vladimir Milošević postao naš član. Stavio se tako i na raspolaganje selektoru reprezentacije do 23 godine i seniorskom timu, direktoru reprezentacije Marku Sudariću koji će moći da računa za njega u programu reprezentacije u borbi za bodove koji Srbiju vode na Svetsko prvenstvo i Olimpijske igre – kaže direktor BK Crvena zvezda Petar Rokvić.
Vladimir Milošević je visok 182 cm i težak 68 kilograma i odlično se snalazi i na brdskim i ravničarskim stazama.

Nesumnjivo je da je veliko pojačanje za beogradski biciklizam i sport.